Leke Tedavisi

Cilt Lekeleri nedir?

Ciltteki renk değişiklikleri "cilt lekeleri" olarak adlandırılır. Cilt lekeleri, deriden daha açık ve daha koyu olmak üzere iki şekilde görülür. Cilt lekeleri, hem kadın hem erkeklerde en yaygın görülen cilt rahatsızlıklardan biridir. Cilt lekelerinin birçoğu vücudun güneş gören yerlerinde lokalize olur. Sıklıkla gözlendiği yerler yanak, alın ve çene olup yüze daha mat ve pürüzlü bir görüntü verirler. Bunun dışında vücutta, sırt, göğüs ve el üstünde de çıkabilirler.

Sık Karşılaşılan Cilt Lekeleri;

  • Doğum Lekeleri
  • Güneş lekeleri
  • Gebelik Lekeleri
  • Yaşlılık Lekeleri
  • Çiller

Lazer İle Cilt Lekelerinin Tedavisi

Lazerle yapılan leke tedavisinde Q-switch Nd YAG, Erbium YAG lazer veya Karbondioksit lazerler kullanılmaktadır.

Q-Switch Lazer' le lekelenme sahasına gönderilen lazer ışığı ile pigmentin parçalanması sağlanarak o bölgeden uzaklaştırılması ile leke tedavisi uygulanır. Bu işlem 30 günde bir tekrarlanarak lekelenmenin yoğunluğuna bağlı birkaç seans sürebilir.

lazer-ile-cilt-lekelerinin-tedavisi

Erbium YAG lazer veya karbondioksit lazer ışığı ise derinin yüzeyel tabakasını soyarak kademeli bir biçimde lekelenmede azalma sağlamaktadır. Q-switch lazer ile kombine edilerek başarı yüzdesi arttırılmaktadır. Erbium YAG lazer' in cilt yüzeyinde oluşturduğu ısı aynı zamanda kollajen üretimini uyararak cildinizin gençleşmesine yardımcı olur. Cildin gerginliği artar, gözenekleri sıkılaşır, renk ve ton farkları azalır.

Uygulama:

Leke tedavileri hekim tarafından uygulanmalıdır. İşlem için kullanılan lazerler epilasyon lazerlerine oranla çok güçlü lazerler olup hekim dışı uygulamalarda komplikasyon riski yükselecektir. İşlemler sırasında hastalar genellikle ağrı duymazlar ancak ağrı eşikleri düşük olan hastalara soğuk hava uygulaması ve veya işlem öncesi EMLA benzeri krem sürülmesi ağrı duyusunu ciddi oranda azaltmaktadır. Seans süreleri yaklaşık 10-15 dakika dır. Seans aralıkları ve sayısı hastadan hastaya değişmekle beraber cildin yapısı, cildin rengi, üzerinde çalışılan bölgenin büyüklüğü gibi kriterlere bağlı olarak hekim tarafından belirlenmektedir.

İşlem sonrası :

Kızarıklık uygulamanın ardından başlar ve genellikle 24–48 saat içinde kaybolur. Bazı hastalarda biraz daha uzun sürebilir. İşlem sonrası dönemde güneşten korunmak gereklidir. Bu nedenle bahar veya kış dönemi olsada iyileşme aşamasında ve tedaviyi takip eden birkaç ay boyunca, cildinizi güneşten korumak için doktorunuzun önerdiği şekilde koruyucu krem kullanmanız gerekmektedir. En az 50 SPF'li nemlendirici bir güneş koruyucusu uygulamalısınız. Güneş ışınlarından ek korunma için de geniş kenarlı şapkalar kullanmalısınız.

Bize Ulaşın

* Lütfen form alanlarını giriniz, bilgileriniz gizli tutulmaktadır.

KVK Aydınlatma Metnini okudum, anladım, kabul ediyorum
Açık rıza beyanını okudum, anladım, kabul ediyorum