Uyluk Germe
Uyluk Germe Ameliyatı
Uyluk germe ameliyatı (thigh lift) ilerleyen yaş ve aşırı kilo alıp verme sonrası elastikiyetini kaybederek fazlalaşan uyluk iç kısımlarındaki derinin ve altındaki yağ dokusunun birlikte çıkarılması ve uyluğun sıkılaştırılmasını içeren estetik ve fonksiyonel bir girişimdir. Bu cerrahi işlem sayesinde hem bacağın iç kısmına gergin bir görünüm kazandırılır hem de bu bölgenin birbirine sürtünmesine bağlı oluşan rahatsızlıklar dramatik bir şekilde düzeltilir.
Uyluk germe estetiği için ideal adaylar, göreceli olarak iyi bir vücut ölçüsüne sahip olan, ancak uyluk iç yüzlerinde egzersiz ve diyet ile düzeltemedikleri gevşek bir deriye ve fazla yağ dokusuna sahip bireylerdir. Liposuction ile yağ alınması veya diğer estetik müdahaleler de gereğinde bu işleme ek olarak önerilebilmektedir.
Yara izi çizgi şeklindedir. Uyluk germede bu yara izi kasık bölgesinde gizli bir şekilde duracak şekilde yerleştirilecektir.
Anestezi:
Bu ameliyat genellikle genel anestezi altında yapılır. Ancak sadece uyluk germe, sadece kalça germe gibi bir ameliyat yapılacaksa spinal anestezi anestezi altında da yapılabilir.
Ameliyat Sonrası Bakım:
Hasta bu ameliyattan sonra 1 gün hastanede kalır. Cerrahın tercihine bağlı ameliyat sahasına yerleştirilen drenler 3-5 gün arasında kalabilir. Ameliyat yerlerinde ilk başlarda oluşan rahatsızlık hissi veya ağrı hissi ameliyat sonrası verilen ağrı kesicilerle giderilecektir. Ameliyat sonrası ilk günlerde yürümek biraz ağrılı olsa da izleyen günler içinde ağrılar kaybolacaktır.
İlk iki hafta aktiviteler sınırlı olacaktır. Günlük aktivitelere ikinci hafta içinde yavaş yavaş dönülebilir. Hemen hemen her ameliyattan sonra olduğu gibi egzersiz 6 hafta yasak olup spor aktivitelerine 6 hafta sonra başlanılabilir.
Komplikasyonlar:
Bu ameliyatın en çok görülen komplikasyonu hematom dediğimiz kanın deri ve doku altında toplanmasıdır. Bu az görülse de bu biriken kanın bir diren ile dışarı alınmasını gerektirebilir. Bazen seroma dediğimiz deri altında serum toplanması ameliyattan 1-2 hafta sonra görülebilir.
Eğer cerrah gerekli görecek olursa bu sıvı bir iğne ile boşaltılabilir Bu acı vermeyen bir prosedürdür. Bazen enfeksiyon, yara iyileşme gibi problemler olabilir. Bunlar hastanın ve doktorun iyi bir iletişim içinde oldukları sürece önlenebilir ya da olursa kolayca kontrol altına alınabilir komplikasyonlardır.
Ayrıca bu ameliyattan sonra hastanın sigara içmesi her türlü komplikasyon riskini büyük ölçüde arttırır. Bu tür ameliyatlarda yara izlerinin genişleme ve kötü görünüm verme riski her zaman mevcuttur. Yara iyileşmesi ve buna bağlı yara izinin azlığı ve çokluğu hastadan hastaya değişkenlik gösterir.